Japanske Scrolls

Japanske Kakejiku Scrolls er en kunstform, der går helt tilbage til Heian perioden (år 794-1185), hvor Kyoto var Japans hovedstad. Det var en tid, hvor buddhismen, taoismen og andre kinesiske indflydelser var på sit højeste i det japanske samfund.
En Kakejiku Scroll er et maleri eller en spirituel kaligrafi-tekst monteret på silke, og det er beregnet til at kunne rulles sammen og skiftes ud med et andet billede på væggen efter behov. Den hønges ofte på en hædersplads i et privat hjem eller e en alkove i et thehus. en Kakejiku Scroll kan koste hundredetusindvis af kroner, og slevom disse fine scrolls har en overkommelig pris, er der stadig tale om sublimt fine genstande, fremstillet efter traditionelle proncipper i tempelbyen Kyoto.
Kuan-Yin = Kannon.
Kuan-yin er symbolet på det spirituelt feminine og på medfølelse i Buddhismen - som det symboliseres af Moder Maria i den kristne kirke. Hendes navn udtales med variationer i de forskellige lande i sydøstasien; i Japan er udtalen 'Kannon'. Det er netop herfra, den japanske elektronik-gigant 'Canon' har hentet sit firmanavn.

Fælles for alle scrolls er: Bredde ca. 45 cm, højde 175 cm.

Japanske Scrolls


Kakejiku Scroll: SHO KANNON
Best.nr.: 12527 - Pris: Dkr 1,920,-
Sho Kannon.
Kannon eller Kuan-Yin afbildet smilende og med et varmt hjerte. Bringer beskyttelse og frihed fra lidelse.

Kakejiku Scroll: KANNON WHITE DRAG
Best.nr.: 12525 - Pris: Dkr 1,920,-
Kannon - på en hvid drage.
Meget smuk scroll hvor Kuan-Yin ses på en hvid drage. Dragen er et positivt symbol i asien og Japan for ædelmodighed, legemlig styrke, lykke og succes.

Kakejiku Scroll: UNJO KANNON HEAVEN
Best.nr.: 12529 - Pris: Dkr 1,920,-
Kannon - Himlens Gudinde.
Kannon eller Kuan-Yin er her afbildet som den feminine guddom i Himlen, der holder et fokus af guddommelig barmhjertighed og velsignelse, hvorfra hun øser af disse ud over menneskene på jorden.

Kakejiku Scroll: SUN GODDESS
Best.nr.: 12528 - Pris: Dkr 1,920,-
Sol-Gudinde.
Shinto er den oprindelige religion i Japan fra før Buddhismen kom til landet. De to spirituelle retninger lever i dag fredeligt sammen i den japanske dagligdag. De skrifttegn, der udgør det japanske ord for Japan, betyder 'af oprindelse fra Solen'; eller 'Solens Rige'. Skrifttegnene på denne scroll stammer fra Shinto og hylder Solen som centralt guddommeligt princip og altings ophav.

Kakejiku Scroll: NAMUAMIDABUTSU
Best.nr.: 12526 - Pris: Dkr 1,920,-
Namuamidabutsu.
Denne sutra eller lærevers er en påkaldelse af Buddha forstået som det uendelige Lys. Japanerne siger dette mantra, hvis deres tanker er urolige eller bekymrede. Det bruges også som et simpelt 'held og lykke!' blandt mange ældre japanere.

Kontakt:

Fønix Musik ApS
Kløftehøj 1
DK-8680 Ry

Tlf: 86 19 58 11
Email: info@fonixmusik.dk

Nyt katalog!

Keiko - Økologisk japanske grøn halvskygge-te.

Læs mere. Klik her...

Primavera-brochure

Klik nedenfor og hent den nye Primavera-brochure (på engelsk).

PDF-fil (Ca 16 Mb)...

Japansk røgelse

Klik her for at hente den nye Fønix-brochure med japansk røgelse:

Brochure...

English Svenska Dansk Deutsch Norsk Suomi